Opel Corsa autókulcs kulcsház

Opel Corsa autókulcs kulcsház
  • Cikkszám: 10704
  • Elérhető: Raktáron
  • 3,390 Ft

Lehetséges választások

+
-


Opel Corsa, Meriva autókulcs kulcsház

Az Opel Corsa, Meriva stb. autókulcs leggyakoribb hibája, hogy idővel a nyomógombok beszakadnak. Orvosolja ezt a problémát mihamarabb, mert a kulcson tátongó lyuk további meghibásodást és több tízezer forintos számlát von maga után.

Ha beszakad a gombja akkor az autókulcs elektronikáján lévő mikrokapcsolókat a körmével fogja nyomkodni. Ezek a kis mini kapcsolók nem erre valóak! Igen rövid időn belül kitörnek, széthullanak, és ugyan ez az állapot még javítható de valószínű, hogy szakembert kell keresnie hozzá.

A lyukon keresztül por, "szöszmösz" és vízpára jut a kulcsházba. Ezek az oda nem illő anyagok az elektronikát, érintkezéseket károsítják. 

Az Opel Corsa, Meriva kulcsház cseréjét bárki könnyen elvégezheti, öt percen belül újjá varázsolhatja kulcsát. Egy lapos fejű csavarhúzó és egy kis méretű csipesz kell hozzá.

Ez a kulcs két részből áll: nyomógombos- és kulcstoll részből. Ha csak a gombok szakadtak ki, akkor új kulcstoll részre nem lesz szüksége. 
A kulcs hátulján a felső- és alsó rész illesztésénél egy kis bemélyedést talál. Ide illessze be a lapos csavarhúzó fejét és feszítse meg oldal irányba, így a kulcs kettéválik. A két fél széthúzásánál figyeljen az immobilizer chipre ami ilyenkor akár ki is eshet, vagy a nyomógombos, vagy a kulcstoll részben marad a kulcsház oldalába dugva. Ez egy műanyag darabka, úgy néz ki mintha egy kis mágnes lenne. Fontos része a kulcsnak, enélkül nem indul az autó. 

Fogja a nyomógombos részt és válassza ketté. Belül találja a kulcs elektronikáját és a gombelemet. Ezt a két egységet kell az új autókulcs kulcsházba áttennie. 
Ha elkészült, pattintsa össze a két kulcsház felet és dugja össze a kulcs nyomógombos- és kulcstollas részét, vigyázva az előbb említett immobilizer chipre.

További tippek:

  • Ha már egyszer kulcsát szétszedte akkor cserélje gombelemét újra. Termékeink között megtalálja a hozzá való márkás, hosszú élettartamú elemet.
  • Plusz védelmet adhat kulcsának egy szilikon tokkal, melyet egyszerűen csak rá kell húznia kulcsára. 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Kapcsolodó termék(ek)